CV – Curriculum Vitae

Jeg er uddannet ved Det Fynske Kunstakademi under Kaj Kylborg i årene 1953-60.
Mine værker er influerede af barndommen og min landmands tilværelse på den fædrene gård.

Jeg arbejder fortrinsvis i granit, metal og stærke farver, med temaer fra civilisationens allertidligste former. Hjulet, skibet eller øksen, omdannes i et geometrisk eller abstrakt udtryk i harmoni med materialet.

Men også skulpturer med marmorens glatte overflade, eller det polerede stål, omformes til symbolske former, ikke uden afsæt i religionen. Skulpturerne kombineres ofte med vand og bærer navne som: Spirer, Livshjul etc. Selv kalder jeg mine værker for meditative rum.

Som fotograf og tegner er det ligeledes naturen og dens mange udtryk, jeg fastholder.
Naturen og det spirende liv er vigtige inspirationskilder.

Jeg kan ikke altid forklare mine værker med ord, for nogle gange arbejder jeg meget intuitivt. Det er en af grundene til, at jeg laver det, jeg gør. Så kan folk tolke vidt og bredt. Det er inspirerende at lytte med, når folk går rundt på mine udstillinger. De tanker, de gør sig, er meget sjældent de samme, som jeg selv har gjort.

Fuldt CV Kort CV Omtale

Erik-Brandt.dk

DEL SIDEN